Sony SmartWear: Lifelogging, ευέλικτο στυλ και εργαλεία για την οργάνωση της ζωής σας

•    Το SmartBand SWR10 κυκλοφορεί παγκοσμίως το Μάρτιο του 2014 σε περισσότερες από 60 αγορές
•    Νέα εφαρμογή Lifelog, το επίκεντρο της εμπειρίας SmartWear, διαθέσιμη στο Google Play Store από το Μάρτιο 2014

Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2014, Mobile World Congress (MWC) Βαρκελώνη – Έχοντας παρουσιάσει ένα νέο όραμα για την έξυπνη τεχνολογία που φοριέται στην έκθεση CES 2014, η Sony Mobile ανακοινώνει την κυκλοφορία του SmartBand και της εφαρμογής Lifelog από το Μάρτιο 2014.
«Στην CES 2014 παρουσιάσαμε την εμπειρία SmartWear ως αντιπροσωπευτική της κίνησης και του συναισθήματος – κινηθείτε και αισθανθείτε», είπε ο Kunimasa Suzuki, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Mobile Communications. «Πλέον μπορούμε να αποκαλύψουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό, με την κυκλοφορία των πρώτων μας προϊόντων στην αγορά, αυτή την Άνοιξη: το SmartBand και ο καινοτόμος πυρήνας του εκτείνονται πέρα από  την παρακολούθηση της καθημερινής άσκησης για να φέρουν έντονες και διασκεδαστικές εμπειρίες στη ζωή των χρηστών. Η ψυχαγωγία είναι μέρος του ήθους της Sony, είναι η κουλτούρα μας».
Το SmartWear είναι μια νέα εμπειρία για το χρήστη, η οποία κάνει πιο διασκεδαστική τη ζωή του. Έχει χτιστεί πάνω σε τρεις βασικούς πυλώνες – το “Lifelogging”, το “Wearing Smart” και τα “Life tools”.

Εφαρμογή Lifelog – Επικοινωνία, ψυχαγωγία και παρακολούθηση των πραγμάτων που σας ενδιαφέρουν
Η καινοτόμα εφαρμογή Lifelog της Sony βρίσκεται στον πυρήνα της εμπειρίας SmartWear, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ανακαλύψετε το παρελθόν σας, να απολαύσετε το παρόν σας να εμπνευστείτε για το μέλλον σας. Σε συνδυασμό με το SmartBand, η εφαρμογή Android σας επιτρέπει να καταγράψετε χωρίς κόπο λεπτομέρειες από τη ζωή και την ψυχαγωγία σας – μέρη που επισκεφθήκατε, μουσική που ακούσατε, παιχνίδια που παίξατε, βιβλία που διαβάσατε – και τις παρουσιάζει σε ένα όμορφο και εύχρηστο περιβάλλον χρήσης.
Δείτε πόσο δραστήριοι ήσαστε, που πήγατε, τι φωτογραφίες τραβήξατε και πώς επικοινωνήσατε με τον κόσμο. Το Lifelog θα σας βοηθήσει να καθορίσετε στόχους δραστηριότητας, να παρακολουθήσετε την πρόοδό σας και θα σας παρέχει χρήσιμα δεδομένα για τις μελλοντικές σας αποφάσεις.
Η σύνδεση με το SmartBand και τον πυρήνα του είναι εύκολη: αντιστοίχιση με ένα άγγιγμα μέσω NFC ή Bluetooth και είσοδος με λογαριασμό του Sony Entertainment Network1.

Ευέλικτο στυλ – Τεχνολογία που φοριέται και χρησιμοποιείται όπως θέλετε εσείς
Ο πυρήνας του SmartBand είναι μια συσκευή που φοριέται όλο το 24ωρο, πλήρως αδιάβροχη (IP582) παρά την εκτεθειμένη θύρα Micro-USB. Είναι ελαφρύ και διακριτικό και χάρη στην ανεξάρτητη κεντρική μονάδα μπορείτε να το φοράτε όπως θέλετε ή απλώς να το έχετε μαζί σας, ανάλογα με το προσωπικό σας στυλ.
Η συσκευή θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε μαύρο χρώμα, ωστόσο σύντομα μετά την κυκλοφορία θα γίνει διαθέσιμη μια ποικιλία ζωηρών χρωμάτων  συμπεριλαμβανομένης και μιας ειδική περιορισμένης έκδοσης για τον εορτασμό  του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου  FIFA 2014 .

Life tools – Έξυπνες, διακριτικές, διαισθητικές ειδοποιήσεις
Η φορετή τεχνολογία του SmartBand SWR10 επικοινωνεί με την εφαρμογή Lifelog και το Android smartphone σας μέσω Bluetooth® και NFC. Όταν είστε εκτός εμβέλειας (έως 10 μέτρα) του smartphone θα ειδοποιήστε από μια αυτόματη δόνηση. Το SmartBand θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τον κύκλο του ύπνου σας και να ξυπνάτε την ώρα που επιθυμείτε. Ειδοποιήσεις δόνησης θα σας ενημερώνουν και για όλες τις νέες κλήσεις, μηνύματα, likes και tweets.
Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σας τηλεχειριστήριο της εφαρμογής WALKMAN για έναρξη, παύση και παράλειψη κομματιών.

Ανοικτό οικοσύστημα λογισμικού και υλισμικού – συνδυάστε την εξωτερική δημιουργικότητα με την τεχνογνωσία της Sony
Η εμπειρία SmartWear έχει οικοδομηθεί σε ανοικτές αρχές και η Sony συνεργάζεται με ένα πλήθος δημιουργών από τους χώρους της μόδας, του σχεδιασμού και του προγραμματισμού για να διευρύνει το φάσμα των εμπειριών και να προσφέρει περισσότερες επιλογές στον καταναλωτή – Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.
Το SmartBand SWR10 και η εφαρμογή Lifelog θα γίνουν διαθέσιμα παγκοσμίως από το Μάρτιο 2014.

– –

1 Οι υπηρεσίες του Sony Entertainment Network εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα στην αγορά. Επισκεφθείτε το www.sonyentertainmentnetwork.com για περισσότερες λεπτομέρειες. Ο αριθμός των διαθέσιμων κομματιών ποικίλει ανά χώρα και μπορεί να είναι μικρότερος του προαναφερθέντος.

2 Σύμφωνα με τα πρότυπα IP55 και IP58, ο πυρήνας της συσκευής προστατεύεται από την είσοδο σκόνης και είναι αδιάβροχος. Η συσκευή (i) προστατεύεται από ρεύματα νερού χαμηλής πίεσης από όλες τις δυνατές κατευθύνσεις, σύμφωνα με το πρότυπο IP 55, και/ή (ii) μπορεί να παραμείνει 3,00 μέτρα κάτω από την επιφάνεια γλυκού νερού για περισσότερο από 30 λεπτά, σύμφωνα με το πρότυπο IP58. Ο πυρήνας δεν είναι σχεδιασμένος για να επιπλέει ή να λειτουργεί βυθισμένος πέρα από όσα ορίζουν τα πρότυπα IP55 και IP58, περιπτώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ακύρωση της εγγύησης. Μάθετε περισσότερα στο www.sonymobile.com/testresults.