Η SONY MOBILE ΕΛΑΒΕ 4 ΒΡΑΒΕΙΑ RED DOT ΓΙΑ ΤΟ DESIGN ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ

Η Sony Mobile Communications έλαβε τέσσερα βραβεία red dot καθώς επίσης και μια εύφημη μνεία για το 2012 στην κατηγορία Product Design. Η διεθνής εξειδικευμένη επιτροπή των καταξιωμένων βραβείων red dot κλήθηκε να αξιολογήσει τις υποψηφιότητες με βάση κριτήρια όπως ο βαθμός καινοτομίας, η εργονομία, η ανθεκτικότητα και η οικολογική βιωσιμότητα. Η τελετή απονομής των βραβείων έλαβε χώρα στην πόλη Essen της Γερμανίας στις 2 Ιουλίου.

Τα βραβεία red dot design αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς παγκοσμίως για το πιο ξεχωριστό design και δέχονται περισσότερες από 14,000 συμμετοχές από 70 διαφορετικές χώρες ετησίως.


Το design βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των προϊόντων της Sony Mobile και τα βραβεία red dot επικυρώνουν τον ποιοτικό σχεδιασμό των Xperia smartphones και των Smart Accessories.

Συγκεκριμένα,  τα XperiaTM  active, Xperia TM  ion, Smart Wireless Headset pro και το SmartDock του XperiaTM  ion απέσπασαν βραβεία red dot στην κατηγορία Product Design, ενώ το XperiaTM  ray έλαβε εύφημη μνεία.

Τα προϊόντα που βραβεύτηκαν

• Το XperiaTM  active διαθέτει οθόνη ανθεκτική στις γρατσουνιές, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και με βρεγμένα δάχτυλα και με φωτεινότητα κάτω από τον ήλιο. Η ανθεκτική όψη από αλουμίνιο περιβάλλει και προστατεύει την οθόνη. Σύμφωνα με δηλώσεις της επιτροπής «όλες οι λεπτομέρειες αποδεικνύουν ότι είναι φτιαγμένο για δύσκολες συνθήκες ενώ παράλληλα είναι φιλικό προς το χρήστη και εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα».
• Το XperiaTM  ion διαθέτει μεγάλη οθόνη η οποία καλύπτει το μπροστινό μέρος της συσκευής και είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που δίνει την ψευδαίσθηση ότι επιπλέει στο χέρι. Η επιτροπή της red dot εξυμνεί την «αντίθεση ανάμεσα στη μαύρη οθόνη και την αλουμινένια πίσω όψη, η οποία δημιουργεί υψηλή ποιότητα και ακρίβεια στη λεπτομέρεια.
• To SmartDock του XperiaTM ion καλλιεργεί ένα εργονομικό προφίλ και επιτρέπει πολλαπλές λειτουργίες , ενώ ο κομψός και διακριτικός σχεδιασμός των ακουστικών Smart Wireless Headset pro τα καθιστά  μίνιμαλ και ελκυστικά.
• Το λεπτό και δυναμικό σχήμα του XperiaTM ray ταιριάζει άψογα με την παλάμη του ανθρώπινου χεριού. Οι αλουμινένιες όψεις αυτού του Android smartphone δημιουργούν μια θετική εμπειρία αφής, ενώ παράλληλα διασφαλίζουν ανθεκτικότητα και premium ποιότητα.